1. GameVideos.nl
 2. |
 3. Planet Coaster

Planet Coaster video pagina

Bouw het pretpark waar je altijd al van droomde, in Planet Coaster. De meest geavanceerde pretpark tycoon game tot nu toe. Gemaakt door Frontier in samenwerking met teams van Rollercoaster Tycoon. In Planet Coaster kun je je eigen pretpark begeleiden van A tot Z. Het spel heeft verschillende game modussen waarin je het spel helemaal kunt spelen zoals je het zelf wilt.

De attracties
Een pretpark is natuurlijk niks zonder attracties. In Planet Coaster zitten heel veel attracties waar jij je park mee kunt vullen tot het perfecte plaatje. De attractie categorieën: 

 • Flat Rides
 • Achtbanen
 • Track Rides

Elke attractie is te plaatsen naar jouw wens, bijvoorbeeld een dikke houten achtbaan, met lekker veel bochten en een mega drop, of een reuzenrad waar iedereen in durft.
De achtbanen
Planet Coaster heeft een enorm wijde keuze van achtbanen. Het is verdeeld in een aantal sub-categorieën:
 • Houten achtbanen
 • Stalen achtbanen
 • Hybride achtbanen

Deze achtbanen kun je helemaal zelf designen zoals je het wilt. Waar komen de drops? Hoe lang en hoe snel gaat de achtbaan? Hoe hard wordt het wagentje omhoog getakeld? Allemaal jouw keuze.

Winkeltjes
Ook hier hebben de developers aan gedacht. Het spel brengt 19 verschillende winkeltjes, zoals souvenirwinkels, restaurants maar ook hotels en meer! Jij bepaalt hoe de winkels eruit zien, door er complete gebouwen omheen te ontwerpen, die aansluiten op het thema van je park.
Ook zijn er heel veel verschillende objecten die je kunt plaatsen om de winkel heen, zoals een menu bord, tafeltjes en stoelen waar je gasten kunnen zitten en grote uithangborden.
Het management
Het management van het park valt volledig in jouw handen. Jij bent tenslotte de maker van het park. Je kunt elk klein detail aanpassen naar wens. Bijvoorbeeld de prijzen van je park, marketing campagnes en hoeveel je personeel betaald krijgt. Ook ben jij verantwoordelijk voor de winsten die je park draait (niet in de sandbox-mode) en moet je ervoor zorgen dat je park interessant genoeg blijft voor bezoekers.

De game modes
De game heeft verschillende game-modes. Zo blijft het spel interessant. Je hebt de carrière modus, Sandbox modus en de Challenge modus.

 • Carrière modus
In de carrière modus moet je bepaalde objectives doorlopen om progressie te maken. Vaak begin je al met een gebouwd park, waarin je attracties of winkels moet toevoegen, maar ook marketing campagnes moet voeren om bijvoorbeeld je bezoekersaantallen omhoog te houden.

 • Sandbox modus
In de sandbox modus hoef je je geen zorgen te maken om de portemonnee van de directie. Je kunt namelijk met een oneindig budget het park van je leven ontwerpen. Deze modus is begint met een heel leeg veld, waarin jij je park kunt bouwen. Er is mega veel ruimte, dus het is helemaal aan jou hoe je dit invult.

 • Challenge modus
In deze modus is het het doel om je pretpark te beginnen vanaf het hele begin. Ook hier begin je met een kale vlakte, waar je park moet komen. Het is ook hier helemaal aan jou hoe je je park invult. Echter heb je hier wel te maken met een budget, winsten en ervoor moeten zorgen dat je park leuk blijft voor de bezoekers.

De workshop
Download content uit de workshop van andere spelers en importeer dit in je park. Zo kun je dus een heel realistisch park maken, zonder dat je alles zelf hoeft te designen. Ben je super goed in het maken van dingen? Sla je creatie dan op als blueprint en upload deze naar de Steam Workshop. Zo kunnen andere spelers jouw creaties downloaden en deze in hun park plaatsen.