1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Airport CEO

Airport CEO video pagina

Ben je een vliegtuigen-fan en heb je altijd al je eigen vliegveld willen openen? Dat is nu mogelijk met Airport CEO. Airport CEO is een tycoon/builder-game die helemaal draait om het maken van jouw vliegveld.

De modussen
Airport CEO is een game waarin alles draait om het maken van jouw droom airport. Je kunt het spel dus spelen in een sandbox-modus, waarin je zelf helemaal los kunt gaan tijdens het bouwen en ontwerpen van je vliegveld zonder te hoeven letten op een budget.

Ook is er een modus waarbij je dat wel moet! Het is dan aan jou om winst te draaien waarmee je je personeel kunt betalen, upgrades kunt betalen voor je vliegveld en meer!
Planning
In Airport CEO gaat het natuurlijk om het vervoer van passagiers, via jouw vliegveld. Het is dus belangrijk om vluchten in te plannen. Je kunt in Airport CEO vluchten inplannen via een speciaal menu. Eerst moet je contracten afsluiten met airlines (maatschappijen) die graag op jouw vliegveld willen landen. Dan wijs je een gate toe en is het afwachten tot het vliegtuig land.

Na een tijdje kun je "automatisch plannen" unlocken. Dit scheelt je een heel hoop tijd, omdat je personeel het plannen van vluchten dan op zich neemt. Vaak is dit ook nog efficienter ook.

Contracten
In de game ga je een heleboel contracten ondertekenen. Bijvoorbeeld met vliegtuigmaatschappijen, maar ook met bedrijven die de catering van de vliegtuigen gaan verzorgen of de winkels op het vliegveld gaan beheren. 

Deze contracten zijn belangrijk, want zonder de contracten, zullen je winkels leeg blijven en zullen er geen aannemers zijn die voor je werken.

Personeel
Tijdens het managen van je vliegveld zul je snel meer personeel moeten aannemen om alles in goede banen te leiden. Zo moet je bijvoorbeeld personeel aannemen wat de ramp (platform) bediend, dus koffers in en uitladen en de wagens besturen, maar ook het personeel wat ervoor zorgt dat de passagiers kunnen inchecken.

Zo heb je bijvoorbeeld:
  • Grondpersoneel (in en uitchecken passagiers)
  • Beveiligingsmedewerkers (douane)
  • Rampmedewerkers (mensen die bagage in en uitladen)
  • "The Board" (de mensen die de directie van je vliegveld voorstellen)

Updates
Airport CEO is een jonge game en er wordt nog volop gewerkt aan het spel. Zo komen er een aantal keer per jaar grote updates uit. Zo blijft het spel leuk om te spelen. Zo zijn er in de laatste updates bijvoorbeeld de-icing en catering bijgekomen.

De Workshop
Yes, uiteraard is modding ook een subject in Airport CEO. Makers van mods uploaden hun creaties en airports in de Steam Workshop, waar jij dan als speler lekker doorheen kunt scrollen en mods kunt downloaden voor je spel.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld echte airlines zoals KLM, EasyJet, Air France en meer toe te voegen aan je game! Ook kun je een mod downloaden die echte contracten toevoegt aan je spel, bijvoorbeeld Subway, maar ook 7-Eleven en meer! 

Jouw airport delen
Ook is het heel erg makkelijk om je eigen vliegveld te delen met andere gebruikers van het spel. Je kunt in je Steam account je vliegveld save-game selecteren en uploaden naar de Workshop. Zo kunnen andere spelers jouw vliegveld downloaden en ermee aan de slag gaan!