1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Transport Fever 2

Transport Fever 2, bouw jouw transport imperium van A tot Z!

Transport Fever 2 is een tycoon style game waarin je je eigen "transport" emperium kunt opbouwen vanaf A tot Z. Verzorg treinlijnen voor cargo, passagiers of zorg dat je vliegtuigen laat vliegen van A naar B. 

Wat is Transport Fever 2?
In Transport Fever 2 maak jij de dienst uit als je eigen openbaar vervoer-bedrijf. Op een mega grote en gedetailleerde map, wordt er van jou verwacht dat jij infrastructuur realiseert, vracht en passagiers lijnen aanlegt voor:
  • Bus
  • Trein
  • Vliegtuigen
  • Boten
Verbindt bedrijven, steden en cargo-hubs met elkaar, draai winst en houd je vloot nieuw.
Voertuigen in Transport Fever 2
Transport Fever 2 heeft een heleboel voertuigen in z'n portfolio. Het spel begint rond het jaar 1800, dus je hebt te maken met oude stoomlocomotieven en een tijdperk waar nog geen gemotoriseerde wegvoertuigen bestaan. Je moet het dus doen met paard en wagen. Des te langer je je bedrijf runt, speel je automatisch nieuwe voertuigen vrij. Na een tijd komen ook elektrische treinen en kun je je treinlijnen upgraden naar de moderne tijd.

Map ontwikkeling
In deze game start je met steden die nog kleine dorpjes zijn. Zorg ervoor dat de steden voldoende toevoer krijgen aan supplementen en passagiers, zodat deze steden kunnen doorgroeien. Ditzelfde geldt voor bedrijven. Als je ze goed behandeld en voor genoeg toevoer zorgt, groeien deze bedrijven en draaien ze meer winst. Dit zie je dan terug in je portemonnee. 

Game modussen
Transport Fever 2 heeft twee game modussen die overheersen. Een modus waar geld en mods geen rol speelt en een modus waar dit dus wel een rol speelt. In de modus waar je te maken hebt met een budget, kun je dus niet zomaar alles bouwen wat je wilt. Je moet je volgende zetten strategisch inplannen, zodat je geen verlies gaat draaien. In de free-play modus, heb je geen gedoe met geld of mods. Je kunt het spelen zoals jij denkt dat het goed is en je kunt doen wat je wilt!

Jouw imperium
In de game bouw je je eigen imperium aan infrastructuur, openbaar vervoer en meer op tijdens de loop van het spel. Heb je alles met elkaar verbonden en draai je dikke winst? Ook dan kun je gewoon door blijven bouwen, er zijn altijd verbeterpunten of puntjes die je kunt vernieuwen. Zo blijft het spel leuk.

Mods
Transport Fever 2 heeft een connectie met de Steam Workshop, dit houdt in dat je assets en andere mods kunt downloaden uit de Workshop en deze kunt gebruiken in je spel. Je kunt mods activeren bij de geavanceerde opties tijdens het starten van een free game. Het is dus niet mogelijk om assets en mods toe te voegen aan een spel wat je al gestart hebt.