1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Prison Architect

Prison Architect video pagina

Altijd al de meest zware en veilige gevangenis willen ontwerpen? In Prison Architect krijg je nu de mogelijkheid om zelf de touwtjes (of boeien) in handen te nemen en te zorgen voor de gevangenen.

Wat is Prison Architect?
Prison Architect is een top view tycoon-style game, die je de mogelijkheid biedt om je eigen gevangenis te ontwerpen, leiden en te beveiligen tot aan de puntjes toe. Van smokkelaars tot bendeleden, je krijgt er allemaal mee te maken.

De gevangenen
De gevangenen in Prison Architect zijn opgedeeld in een aantal categorieën. Je hebt:

  • Minimaal beveiligd
  • Gemiddeld beveiligd 
  • Maximaal beveiligd
  • Supermax
  • Dodencel
  • Crimineel gestoord (DLC)

Je kunt in je gevangenis zones aanwijzen waar de gevangenen zullen verblijven, zo kun je dus het beveiligingsniveau per zone hoger maken met bijvoorbeeld meer bewakers of metaaldetectoren. Je gevangenen hebben eisen zoals dat ze graag een schone cel willen en goed te eten willen. Doe je dat niet? Dan gaan ze zich tegen je keren en je gevangenis slopen.

Je personeel
Je gevangenis is niks zonder personeel. Je hebt beveiligers of bewakers nodig, bouwpersoneel die ervoor zorgen dat je gevangenis gebouwd wordt, koks die het eten verzorgen en bijvoorbeeld artsen. Niet al het personeel dat in je gevangenis werkt is echt in dienst. Zo heb je ook extra harde beveiligers die je kunt oproepen voor een bedrag zodra je ze nodig hebt, maar ook ambulances als je eigen artsen het niet meer kunnen bolwerken. Je personeel heeft wensen, voldoe je daar niet (goed) aan, dan gaan ze slechter functioneren.

Het ontwerpen
Het ontwerpen van je gevangenis gaat zeer natuurlijk. Zo spreekt in Prison Architect alles voor zich en hoef je je niet zo zeer extreem te verdiepen in het spel om het te begrijpen.

Sandbox of real mode?
In Prison Architect heb je real mode en sandbox mode. Je kunt het spelen zoals jij het wilt. Als je niet wilt dealen met geld, ga je in de sandbox modus verder. Zo kun je bouwen wat je wilt en wanneer je wilt. In de real modus gaat dit wel anders. Dan heb je te maken met een budget en met grands of subsidies om je gevangenis te laten runnen. Ook kun je geld verdienen door je gevangenen te laten werken in je gevangenis.

Mods
Prison Architect heeft via Steam toegang tot de Steam Workshop. Hier kun je o.a. gevangenissen downloaden, maar ook mods die je spel veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld militairen spawnen, een hele texture mod installeren die ervoor zorgen dat alles HD is, of ervoor zorgen dat je iedere gevangene kan executeren (als je dat wilt).

DLC
Ook bestaan er een aantal DLC's voor Prison Architect, zoals Crimineel Gestoord. Sommige DLC's zijn gratis en voor sommige moet je betalen. Ze bieden nieuwe content in je spel, zoals gestoorde criminelen die je kunt verzorgen.