1. GameVideos.nl
  2. |
  3. OMSI 2

OMSI 2, dé bussimulator!

Altijd al een buschauffeur willen zijn, die wél op tijd komt? Of gewoon willen raggen met een metalen blok? Dan is OMSI 2 wellicht iets voor jou! Wij hebben OMSI 2 zelf ook een paar keer gespeeld, daar hebben we gameplay video's van gemaakt, die kun je hieronder bekijken!

Wat is OMSI 2?
OMSI 2 is een bussimulator spel van het Duitse MR Software. In OMSI 2 heb je geen story, sandbox of missie modus, maar laat je jezelf gewoon op één van de vele mappen droppen en ga je buslijnen rijden.

Wat doe je in OMSI 2?
Bussen besturen! Heel droog, we know, maar het is realistischer dan je zou denken. In OMSI 2 ben je verantwoordelijk voor het vervoeren van de passagiers die bij jou in de bus zitten op een heel strak schema. Je krijgt te maken met vervelende passagiers, files, stoplichten en alles wat in de weg kan zitten tijdens jouw rit. Ben je klaar met rijden? Dan kun je snel weer een nieuwe route starten.

De mappen in OMSI 2
In het basisspel van OMSI 2 vind je eigenlijk maar één map die echt "waardig" is om te rijden. Berlijn in 1994. Hier vind je allerlei realistische 1:1 routes, gebaseerd op Berlijn in 1994. 
Je kunt wel online een heleboel extra routes vinden, zoals Nederlandse of andere Europese routes. Zo bestaan er fictieve en echte mappen! Vaak hebben deze mappen ook zeer realistische omroepen, lijnen en vertrektijden. Genoeg om te verkennen dus!

Mods en DLC's
Voor OMSI 2 bestaan een heleboel mods en DLC's. Te veel om hier op te noemen. Wij van GameVideos.nl hebben de officiële DLC "Wuppertal" gedownload in de Steam Store, waarin je nieuwe bussen krijgt en zelfs een treinroute. Hier hebben we ook video's van gemaakt, die je hierboven kunt bekijken.
Wat betreft mods, die staan een beetje overal en nergens. Het installeren van de mods zelf is een eitje, maar het opzoeken en downloaden van mods gaat vaak van lastige, buitenlandse en outdated websites waar vaak de downloadlinkjes ook niet echt meer van werken. We raden aan om het modden achterwege te laten en gewoon te genieten van de standaard routes en de officiële DLC's.

Tips and tricks voor OMSI 2
We hebben voor deze game geen echte tips and tricks. Als je all-in wilt gaan kun je het beste een stuur van Logitech kopen, met de force feedback is dit echt een game-changer. Er bestaat ook geen VR voor deze game helaas.