1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Just Cause 4

Just Cause 4: vecht voor je medemens!

Ergens in Zuid Amerika, een enorm land dat compleet ten onder is gegaan aan z'n eigen regering. Veel militaire aanwezigheid en extreme onderdrukking helpt de bevolking niet bij het overleven. Maar daar ben jij: Rico! En zijn Army of Chaos. Lukt het jou om door de bloedstollende campaign heen te gaan en de mensen te bevrijden?
Wat is Just Cause 4?
Just Cause 4 is een actiespel dat werd uitgebracht in december 2018. In Just Cause 4 speel je als Rico, een "bevrijder" van het land dat onder druk staat. Just Cause 4 heeft een mega grote open wereld met kilometers aan biomes zoals grasland, jungle en meer! Het spel staat vooral uit chaos zaaien in militaire faciliteiten en de bewoners van het eiland helpen te overleven.

De map
De map, zoals hierboven al benoemd, is mega groot. Het bestaat uit verschillende biomes en culturen. De biomes in Just Cause 4 zijn:
- Sneeuw;
- Grasland;
- Jungle;
- Woestijn.
In deze biomes heb je verschillende soorten mensen, voertuigen en vegetatie, waardoor het realisme van het spel skyhigh gaat. Ook speelt het spel zich af op een eiland, dat volledig onder druk gezet is door het leger en de regering. Je zal dus overal in het spel komen, van woestijn tot oceaan.

De voertuigen
We gaan er niet omheen draaien, alleen al de voertuigen in Just Cause 4 zijn een hele dikke reden om dit spel te spelen. Dit spel heeft echt bizar veel verschillende voertuigen, met allerlei te gekke functies. Een aantal categorieën zijn:
- Auto's
- Bussen
- Vrachtwagens
- Boten
- Vliegtuigen
En alles wat daar tussen zit. Sommige voertuigen moet je vrijspelen in het spel. Dat is heel makkelijk, door progressie te maken in het spel en bepaalde minigames uit te voeren, unlock je al snel de collectibles.

Je uitrusting
Rico heeft een hele interessante uitrusting. Zo kan hij met een haak en touw zichzelf lanceren naar een random positie binnen bereik. Ook heeft hij standaard oneindig veel parachutes op z'n rug, waardoor je nooit van grote hoogtes bang hoeft te zijn. Ook heeft hij een speciaal pak aan waarmee hij vleugels uit z'n zij kan laten komen. Zo kan hij overal heen vliegen.

Mods
Ook voor JC4 bestaan een aantal interessante mods. Dit loopt van save games tot complete modificaties in het spel, waardoor er bijvoorbeeld meer militairen in het spel aanwezig zijn. Zo kun je het spel dus nog moeilijker maken dan het al is.

Tips and Tricks voor JC4
Ook Just Cause 4 heeft een aantal tips in z'n mouw. Het is bijvoorbeeld handig om tussen de missies door al bepaalde militaire plekken over te nemen, daardoor is de verhaallijn wat soepeler en verdien je al sneller XP. Ook raden we je aan om gebruik te maken van de air drops. Air Drops kunnen voertuigen transporteren naar waar je op dat moment bent, maar ook wapens. Het is ook mogelijk om jezelf te laten oppikken en ergens anders te laten afdroppen. Zo hoef je niet telkens tijd kwijt te raken aan het reizen in dit mega grote spel.