1. GameVideos.nl
  2. |
  3. X-Plane 11

X-Plane 11 video pagina

Een van de meest realistische vliegtuig simulatoren van dit moment: het is X-Plane 11. In X-Plane 11 ben jij de piloot van je vliegtuig. Alle vrijheid is daar, alles valt te leren en alles is super realistisch!

Wat is X-Plane 11?
X-Plane 11 is een vliegtuigsimulator voor op je PC, macOS of Linux die de realiteit van vliegen zo goed mogelijk nabootst. De makers Laminar Research hebben jaren werk en onderzoek in de simulator gestopt met allerlei tests en real-life scenario's om de realiteit zo dichtbij als mogelijk te krijgen. Elk knopje, elk geluidje, elke luchtzak is gesimuleerd.

Wat doe je in X-Plane 11?
Dat is helemaal aan jou. X-Plane 11 is niet een standaard game met missies of een sandbox-mode, maar een simulator. Je hebt dus geen echt doel. Wil je gewoon rondvliegen in een klein vliegtuig? No problem! Of hou je ervan om de realiteit na te doen en stap je liever achter het stuur van een Airbus? Ook dat is geen enkel probleem!

Global Support
X-Plane 11 is zogenaamd “global”. Dat houdt in dat je elke stad, elk dorp, elk vliegveld en elk werelddeel tot in detail in je spel hebt. Zo kun je dus bijvoorbeeld in real time vanaf Amsterdam naar Barcelona of New York vliegen en zal dat even lang duren zoals in de realiteit! X-Plane levert meer dan 11.000 3D vliegvelden mee met de game, die bij elke update weer geupdate worden, net als het spel zelf!

Vliegtuigen
Natuurlijk zit er standaard bij X-Plane 11 een bak vliegtuigen. Bijvoorbeeld een Cessna 172SP, Boeing 737-800 en een nice Boeing 747!
Ook is het in X-Plane mogelijk om nieuwe vliegtuigen te downloaden vanaf het internet en die in je game te installeren. Hieronder lees je onze favorieten en onze favo mods!

Modding
Zodra je je gaat verdiepen in de modding community voor X-Plane 11, gaat er zowaar een mega wereld voor je open. Er zijn duizenden mods voor X-Plane 11 te downloaden, van kleine scripts tot nieuwe vliegtuigen en scenery. Betaald of gratis, niks is te gek. We hebben even een rijtje gemaakt van de beste mods voor X-Plane 11:

  • Better Pushback
  • ZIBO 737-800 mod
  • 737 Ultimate mod (-700 en -900 variant)
  • FlightFactor A320
  • Ortho4XP
  • Ground Handeling Deluxe
  • xEnviro 
  • Hotstart TBM-900

En zo kunnen we nog wel even doorgaan! De community bevat ook kleinere tweaks die ervoor zorgen dat de schaduwen van je sim er beter uitzien, of dat de sim stabieler loopt.
Ook kun je je aanmelden bij een online community zoals VATSIM of IVAO, zo kun je LIVE met andere spelers van over de hele wereld gebruikmaken van de virtuele wereld van de flight sim en praten met de ATC of luchtverkeersleiding die ook bestuurd wordt door een echt persoon! Let op, het wordt in deze communities niet gewaardeerd als je niet weet waar je mee bezig bent. Zorg dus dat je eerst goed oefent.

Vliegplannen maken
Als je uit bent op professioneel vliegen, moet je natuurlijk over de boeg komen met een zogenaamd vliegplan. Dit vliegplan bevat alles wat je moet weten om van A naar B te komen. 
Deze vliegplannen kun je heel simpel en gratis maken via SimBrief.

Tips and tricks voor X-Plane 11
Volg op YouTube tutorials of gameplay video's van ons. Hier staat echt een heleboel bruikbare informatie in over hoe je bijvoorbeeld een FMC programmeert of hoe je een vliegtuig van Cold and Dark af kunt opstarten, besturen en afsluiten!