1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Software Inc.

Software Inc., bouw je eigen software bedrijf vanaf scratch!

In Software Inc. draait alles om het ontwikkelen en laten groeien van je eigen software bedrijf. Wij van GameVideos.nl konden deze game niet laten liggen en moesten hem natuurlijk voor jou even oppakken. We hebben een super toffe gameplay video opgenomen, check de video hieronder!
Wat is Software Inc?
Software Inc is een simulatiespel waarin jij als speler een software bedrijf moet ontwikkelen vanaf de grond. De sky is the limit, want het spel zal eindeloos doorgaan. Je begint met minimale cash op de bank en zult dan beslissingen moeten maken over wat je gaat doen met je bedrijf om winst te maken. Draai je geen winst maar heb je extreme onkosten? Dan zal je bedrijf ten onder gaan.

Ontwikkeling van de game
De game is nog relatief jong en de ontwikkelaar Coredumping is nog niet van plan om de ontwikkeling van Software Inc. op te geven. Ze ontwikkelen de game contant door, zodat de game altijd vers en leuk blijft! Vaak kun je via Steam jezelf op een alpha/beta programma zetten, waardoor je sneller toegang hebt tot updates!

Je bedrijf
Je bedrijfje in Software Inc zal beginnen in een simpele garage. Niet duur en is prima om met 3 tot 5 mensen aan het werk te kunnen, of in je eentje. Je zult kunnen doorgroeien tot een groter pand met meer kantoren, of je eigen gebouw ontwerpen! 

De contracten
Uiteraard ga je niet meteen aan de bak met het maken van je eigen software. Je zult eerst een beetje geld moeten verdienen. De makkelijkste manier om dat te doen is door contracten aan te nemen van bedrijven. Jij zal dan voor die bedrijven een applicatie of een asset maken, waar je geld mee verdient. Je moet wel de afleverdatum in de gaten houden, want de bedrijven houden er niet van als je te laat bent. Doe je je werk goed? Dan bouw je een reputatie op en krijg je grotere en duurdere contracten aangeboden, waarmee je sneller meer geld zult verdienen. Ja, je reputatie kan ook negatief beïnvloed worden door slecht werk.

Je eigen software
Ben je klaar om je eigen software te maken? Dat kan! Je kunt kiezen uit de volgende soorten software:
- Operating System
- Anti Virus
- Game
- 2D Editor
- 3D Editor
- Audio Tool
Elke software categorie kun je customizen met zelf toegevoegde elementen, zoals een interface of netwerkmogelijkheden. Dan is het tijd om je software daadwerkelijk te gaan maken. Dit zal lang duren en de kwaliteit ervan hangt volledig af van jou en je personeel. Laat je software reviewen door externe partijen en de pers. Dit geeft je een goed idee van wat je aan het doen bent. Is je software af? Draai dan de geldkraan maar open. Als je software goed is natuurlijk...

Tips and Tricks voor Software Inc
We raden je aan om voordat je vol gas gaat met het ontwikkelen van je eigen software, dat je eerst wat contracten aanneemt en die ontwikkeld. Zo krijg je wat ademruimte in je budget en kun je misschien personeel aannemen. Zo gaat de ontwikkeling van applicaties en contracten steeds sneller en ga je niet jezelf de afgrond inwerken.