1. GameVideos.nl
  2. |
  3. SimCity

SimCity: bouw de stad van je dromen!

Welkom bij SimCity! De van oudsher populairste city builder game van de wereld! In deze game uit 2013 ben jij de burgemeester van je eigen stad en regio en ben jij dan ook verantwoordelijk voor de groei, uitstoot en nog veel meer elementen binnen je stad! Wij hebben ook een gameplay opgenomen met deze iconische game, check de video hieronder!
Wat is SimCity?
SimCity is een iconische city builder game die al even meedraait in het simulator gebied. Jij als speler bent de burgemeester van een regio of stad en bent verantwoordelijk voor alle gebieden van bestuur. Zorg jij voor genoeg scholen? Of luister je goed naar de inwoners? Het is helemaal in jouw handen.

De maps in SimCity
Met het spel komen verschillende maps mee waarin jij je regio / steden tot leven kunt laten komen. Deze regio's bestaan uit plekken voor steden, maar ook bepaalde plekken voor grote projecten zoals een internationaal vliegveld of een enorme kolenmijn! Je kunt een regio beginnen samen met andere spelers van over de hele wereld en samen als collega burgemeesters met jullie eigen steden de regio omzetten tot een succesvolle onderneming!

Het doel van je stad
Wat is het doel van mijn stad? Dat is een vraag die elke burgemeester in SimCity zichzelf vroeg of laat gaat afvragen. Ben jij het centrale punt voor tourisme? Dan moet je infrastructuur dat aankunnen en moet je genoeg touristische hotspots hebben zoals de mooiste hotels, winkelstraten en casino's! Ook kun je je richten op industrie. Ook dan is je infrastructuur heel belangrijk, net zoals de inwoners van je stad. Die zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het eindproduct.

Samen spelen
SimCity heeft een heel cool element wat je niet snel zal vinden in andere city builder games. Je kunt namelijk online spelen met andere spelers van over de hele wereld. Je bent je eigen burgemeester over je eigen stad en kunt samenwerken met andere burgemeesters. Zorg jij bijvoorbeeld voor de werknemers van bedrijven in een andere stad? Of onderga je een contract waarin jij verantwoordelijk bent voor de elektriciteit van de buursteden?

Luisteren naar je inwoners
In SimCity krijg je te maken met allerlei wensen uit verschillende hoeken. Zo zullen inwoners van je stad vragen om gunsten, uitbereiding of speling in de belasting. En dat is waar jij in beeld komt. Luister je ernaar of ga je het lekker negeren? Aan jou de keus, maar weet wel dat de mensen zullen protesteren als je geen goede burgemeester bent.

Tips voor SimCity
Om een goede stad te bouwen raden we je aan om te beginnen met het volgen van de "demand" van je stad. Is er behoefte aan woningen of commercie? Voldoe aan deze wensen. Zo zul je meer inwoners krijgen en zo dus meer belastinggeld om uit te breiden. Als je genoeg winst maakt kun je soms even afwijken van de demand, maar als je verlies draait raden we je aan te spelen met de belastingpercentage en/of dure bedrijven uit te schakelen zodat je wat centjes bespaart!