1. GameVideos.nl
 2. |
 3. Planet Zoo

Planet Zoo video pagina

Bouw de dierentuin van je dromen! Van de ontwikkelaars van Planet Coaster en Zoo Tycoon is er: Planet Zoo. Een gedetailleerde dierentuin tycoon, waarin je droom zoo tot leven kan komen! Zeer gedetailleerd ontwerpen, managen en bouwen, Planet Zoo heeft het allemaal.

Dieren
Planet Zoo heeft meer dan 80 diersoorten in het assortiment, wachtend om een verblijf te krijgen die voldoet aan alle wensen van het dier. Denk bijvoorbeeld aan tijgers, olifanten en krokodillen. Maar het stopt daar zeker niet, de tachtig diersoorten komen van over de hele wereld. Zo heb je een ZooPedia, waarin je alle informatie vindt die je nodig kunt hebben bij het kopen, verzorgen en voeren van de dieren.

De continenten zijn:
 • Europa
 • Noord, midden en zuid-Amerika
 • Afrika
 • Azië
 • Antarctica (Arctic DLC)

Zo kom je dieren tegen van over de hele wereld, ieder met z'n eigen wensen over grootte van het verblijf, eten, planten en meer.

De verblijven
Bouw het verblijf van je dromen met de geavanceerde bouw-tools van Planet Zoo. Zo kun je bijvoorbeeld het terrein aanpassen, moet het lager, hoger of moet het gemaakt van rots? Alles is mogelijk, er zijn meer dan 20 tools voor het terrein. Van terraforming tot water.

Elk dier heeft z'n eigen voorkeuren. Deze voorkeuren kun je terugvinden in de ZooPedia, die het spel met zich meebrengt. Zo vind je bijvoorbeeld wat voor soort terrein de dieren fijn vinden, maar ook of ze kunnen samenwonen met andere diersoorten in een verblijf. Ook krijg je te maken krijgen met eisen zoals temperatuur, want ijsberen kunnen niet overleven in 30+ graden. Het is dus aan jou om dit te regelen.

Ook moeten de dieren genoeg te doen krijgen. In het bouwmenu vind je tools om de verblijven op te maken naar de wensen van de dieren. Bijvoorbeeld speeltjes, maar ook uitdagende spellen en meer!
Natuurlijk draait het niet alleen maar om dieren in Planet Zoo. Je hebt ook te maken met bezoekers, die willen natuurlijk ook wat zien. Begrijpelijk, zij betalen de prijs om je dierentuin in te kunnen, waar jij uiteindelijk je geld mee moet verdienen en winst moet draaien.

Game modussen
In planet Zoo vind je verschillende modussen om het spel te spelen. Zo heb je:
 • De campaign mode
 • Franchise mode
 • Sandbox mode

De campaign modus
In de campaign modus krijg je de mogelijkheid o.a. een tutorial te doorlopen. Hierin wordt je uitgelegd hoe het spel in elkaar zit en waar je alles vindt. Tip: doorloop de tutorial, Planet Zoo gaat erg diep op alle vlakken van het runnen van een dierentuin in.
Verder in de campaign modus word je uitgedaagd om objectives te doorlopen die het spel je geeft. Bouw bijvoorbeeld een dingo-verblijf. De objectives zullen iets zijn als: 
 • Bouw een nieuwe habitat,
 • Maak de habitat op naar de wensen van het dier,
 • Zorg dat er minimaal xxxx m2 aanwezig is voor het dier,
 • Adopteer het dier en voeg het toe aan de habitat
 • Enz.

De franchise mode
De franchise modus is een eindeloze spel-modus waarin je je eigen dierentuin volledig mag invullen zoals je zelf wilt, terwijl je winst moet draaien en guest-ratings en dieren-ratings hoog moet houden.
Het is een soort ideale mix tussen sandbox-mode en de campagne. Gaat het super goed met je dierentuin? Dan kun je een tweede dierentuin openen en deze naast je eerste dierentuin runnen. Het wordt dus steeds lastiger om door te gaan, maar het zal nooit vervelen!

Sandbox mode
Heb je geen trek in allerlei objectives, regeltjes en vooral een budget? No problem; in de sandbox mode hoef je je niet druk te maken om geld of guest-ratings. Je kunt echt het park van je dromen maken, in het super-grote vrije speelgebied wat het spel je aanbiedt.

Gasten
De gasten in je park zullen je verwennen met allerlei wensen en verzoeken. Zo krijgen gasten trek, moeten ze plassen of vinden ze bepaalde habitats niet erg mooi. Het is aan jou als eigenaar van je dierentuin om in te gaan op deze verzoeken (of niet, maar dat zal vaak niet positief aanpakken. Denk aan minder bezoekersaantallen of slechte recensies).

De Workshop
Deel je creaties of download creaties van andere spelers uit de workshop. Zo kun je zogenaamde blueprints downloaden, die je in je spel kunt importeren en kan plaatsen in je park. Denk bijvoorbeeld aan winkels, toiletgebouwen en complete verblijven!