1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2, duik achter het stuur!

Lekker relaxed over duizenden kilometers aan asfalt rijden en je eigen vracht bedrijf runnen? Het is allemaal mogelijk met Euro Truck Simulator 2! Wij van GameVideos.nl hebben deze game ook al een paar keer gespeeld en hebben hier speciaal voor jou gameplay video's van gemaakt! Deze gameplay video's vind je hieronder terug.
Wat is Euro Truck Simulator 2?
ETS 2 is een simulator game die jou in staat stelt om zonder groot rijbewijs een vrachtwagen te kunnen besturen door het vertrouwde Europa. In het spel verdien je geld door transportopdrachten aan te nemen en de goederen te vervoeren naar bestemmingen door heel Europa. Je krijgt te maken met slecht weer, onverharde wegen en slaperigheid. Net zoals in het echte leven.

De map van Euro Truck Simulator 2
Euro Truck Simulator 2 heeft een gigantische map die zich uitstrekt over het grootste deel van Europa. Deze map bestaat veelal uit realistische snelwegen en steden, maar ook achterom weggetjes gemaakt van grint en lang gestrekte landschappen. De map is dynamisch, dit houdt in dat er random events plaatsvinden op je map. Zo kun je ineens een auto ongeluk zien gebeuren, of een wegafzetting meemaken waardoor je (net zoals in het echte leven), een andere route moet zoeken naar je bestemming. Op de map vind je verschillende rustplaatsen, tankstations en allerlei point of interests die jij als gebruiker kunt verkennen!

De opdrachten
Des te langer je het spel speelt, des te meer je vrij speelt. In het begin zul je kortere opdrachten krijgen, waarin je niet zo waardevolle goederen moet vervoeren naar een bestemming in Europa. Door opdrachten goed uit te voeren, verdien je XP punten. Met deze XP punten kun je perks vrij spelen in het spel, die ervoor zorgen dat je zwaardere goederen, explosie gevaarlijke stoffen en andere waardevolle items mag vervoeren door Europa! Ook telt je ervaring voor het aantal klussen dat je aangeboden krijgt en de afstand die daarbij hoort!

De trucks in ETS2
Euro Truck Simulator 2 heeft een heleboel vrachtwagens die gebaseerd zijn op het real-life exemplaar. Zo heb je ook bepaalde dealers waar je deze vrachtwagens kunt kopen met je zuurverdiende centen. Deze dealers kom je tegen in de meeste steden en soms vergt het wat zoeken om de juiste dealer te vinden. Merken die je tegen kunt komen zijn o.a.:

-Scania
-Mercedes-Benz
-Volvo
-Renault

Deze trucks hebben een heel realistisch interieur die je weer kunt upgraden naar jouw eigen smaak, mits je het kan betalen. Ook kun je de kleuren van je truck(s) aanpassen, motorblokken vervangen en de hele look van je truck aanpassen naar je eigen wil.

Mods voor Euro Truck Simulator 2
Ook Euro Truck Simulator 2 heeft een hele fijne modding community. Naast de Steam Workshop waar je de meest relaxte items zo kunt downloaden, zijn er online veel forums en communities te vinden waar je mods kunt downloaden. Een aantal mods die wij je zeker kunnen aanraden zijn:

-ProMods Map mod
-Graphics mod (uit de Steam Workshop)
-Realistic Rain / Lights (uit de Steam Workshop)

Vooral ProMods raden we je aan te downloaden. Het is even een gedoe, maar als je het eenmaal geïnstalleerd hebt, wil je nooit meer terug. ProMods is een map voor Euro Truck Simulator 2 die nog realistischer is dan het standaard exemplaar meegeleverd met het spel. In onze let's play / gameplay video's gebruiken we ook ProMods, dus kijk ook onze video's voor meer informatie hierover.

Een paar handige Tips and Tricks voor Euro Truck Simulator 2
Euro Truck Simulator 2 is een makkelijke game, maar toch zijn wat tips heel handig om te hebben. Zo raden we je aan om altijd de snelste route zelf te controleren, omdat het spel dat niet altijd automatisch voor je doet. Ook is het handig om een goede planning te maken welke vaardigheden je als eerste gaat aanschaffen, om zo sneller een goede ranking te behalen!