1. GameVideos.nl
  2. |
  3. Cities: Skylines

Bouw de stad van je dromen in Cities: Skylines

Ben jij in staat om een mega-stad te ontwerpen, rekening te houden met alle inwoners hun wensen en te letten op een strak budget? Of ben je meer van het bouwen wat je leuk en mooi vindt? Say no more. Cities Skylines is de beste city builder! Wij van GameVideos.nl hebben al een paar keer Cities: Skylines gespeeld, zie hieronder het resultaat!
Wat is Cities Skylines?
Cities: Skylines is een city builder (stad bouwen) simulatiespel. Natuurlijk zijn er meer van dit soort games, maar deze is toch wel het meest gedetailleerd van allemaal! Jij bent de baas, waar komen de wegen? Waar komt het politiebureau of het buurthuis? Jij bepaalt het. Naast dat je steden kunt bouwen, kun je met gebruik van mods ook hele realistische regio's bouwen! Hoe dat werkt leggen we hieronder uit!

De game modes
In Cities: Skylines heb je maar een enkele game mode. Namelijk: bouwen. In deze game modus (als je het zonder cheats of mods speelt) moet je letten op het budget van je stad, zo nu en dan met de belastingen spelen en letten op waar je je geld maandelijks heen brengt. Ook zul je moeten zorgen voor genoeg educatie in je stad of regio voor iedereen! Als je wel gebruikmaakt van cheats en mods, kun je een stad bouwen van je dromen. Je zult namelijk niet meer te maken hebben met geld, dat wordt allemaal geregeld voor je. Zo kun je alles plaatsen waar en wanneer jij dat wilt. Ook zijn alle gebouwen meteen vanaf het begin vrij te plaatsen en hoef je ze niet vrij te spelen

De maps in Cities Skylines
In de game Cities: Skylines zitten standaard in het basisspel een aantal maps die je kunt gebruiken om je steden op te bouwen. Deze variëren in klimaat. Zo zijn er mappen waar je werkt met allerlei soorten naaldbomen, maar zijn er ook tropische klimaten, waar de witte stranden en de palmbomen je toezwaaien! Bij elke DLC komen een handje vol maps mee en je kunt in de Steam Workshop gratis en voor niks maps downloaden, die de community heeft geupload. 

Mods
Cities: Skylines is een game die erom bekend staat dat je er HEEL veel mods voor hebt. Dit varieert van maps tot speciale kleurcorrectie bestanden, soorten voertuigen, huizen, vliegvelden en noem het maar op. Ook zijn er echte mods, die de gameflow aanpassen. Zodat je bijvoorbeeld zeer gedetailleerd aan het werk kunt gaan tijdens je spel. Ook zijn er mods die ervoor zorgen dat je het verkeer precies zo kunt regelen hoe jij dat wilt. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met modden? Dat begrijpen we heel goed. Hieronder bij de tips and tricks vind je een paar mods die wij heel handig vinden tijdens het spelen van Cities Skylines.

Tips and Tricks voor Cities Skylines
We hebben een paar tips voor je om je spel leuker en makkelijker te maken. Voor de normale gameplay:
- Start rustig aan en probeer z.s.m. een breed budget te bouwen met belastingen
- Zorg met behulp van parken en leuke dingen ervoor dat je landwaarde in je stad niet keldert.
- Zorg dat je je industrie weg plaatst van je stad, anders worden je inwoners ziek!
- Zorg dat er genoeg werkgelegenheid is in je stad, zo houd je een goede balans tussen vraag en aanbod
- Zorg voor goede connecties, openbaar vervoer en snelwegen, anders komt je stad in een mum van tijd helemaal vast te staan…

En voor de mods:
Kijk rond in de Steam Workshop en kijk naar de mods die populair zijn. Je kunt in de workshop sorteren op populariteit en zo kom je erachter wat helemaal hip en leuk en handig is voor je spel! Neem bijvoorbeeld een mod als 81-tiles. Deze mod zorgt ervoor dat je maps veel groter worden dan normaal!